Centrum voor dans - coaching - massage

Gastactiviteiten

  • Daoyin Qigong: met Fabienne De Jonge

Gezondheidsoefeningen uit het Oude China - geschikt voor iedereen en uitermate geschikt voor senioren - we bewegen samen (geen meditatie) en leren een basis Qigong - met deze oefening behaalde ik goud in de internationale Daoyin competitie 2018 in Peking

Wanneer: elke donderdag op 6/9, 13/9, 20/9,27/9, 4/10, 11/10, 18/10 en 25/10 van 18u30 tot 19u45

Prijs: 96 EUR voor 8 sessies

Meer info op www.yulan.be of bel Fabienne op 0493/311566 indien je graag een kennismakingssessie wil volgen.

  • Workshop Taiji basisoefeningen Yang stijl : met Fabienne De Jonge

Deze workshop is voor de beginnende beoefenaars van taiji, ongeacht de leeftijd - aan de hand van oefeningen worden de basisprincipes van deze martiale kunst toegelicht - we leren een basisvorm Yang stijl aan in groep - we bouwen aan een vorm, aan ons zelfvertrouwen, aan harmonie in groep - we ontspannen mentaal door met ons lichaam te werken.

Wanneer: elke donderdag op 6/9, 13/9, 20/9, 27/9, 4/10, 11/10, 18/10 en 25/10 van 20u tot 21u15

Prijs: 96 EUR voor 8 sessies 

Deelname aan beide workshops is 144 EU/persoon + 15 EUR/jaar verzekering

Meer info op www.yulan.be of bel Fabienne op 0493/311566 indien je graag een kennismakingssessie wil volgen.

  •  Dans je vrij:  met Hadewijch Verhenne

elke derde zaterdag van de maand

vrije bijdrage

info en inschrijvingen:  www.facebook.com/groups/1220363348000882/ 

  • Partneryoga-Pantra-Joy: met Menso en Elise
Met Pantra-Joy willen we meer vreugde, plezier en verbinding brengen in de wereld. Door middel van yoga-houdingen aan te leren en uit te voeren met een ander is er sprake van direct en lichamelijk contact, verbale communicatie en veel plezier! 

We geloven en ondervinden dat elkaar helpen, ondersteunen en uitdagen om yoga-houdingen uit te voeren heel verbindend werkt op een voor iedereen toegankelijk niveau. Kwaliteiten die onder andere aangesproken worden zijn speelsheid, goed communiceren, doorzettingsvermogen en flexibiliteit. 

Partner yoga is een krachtige manier om je hart te openen en oude conflicten te overstijgen als ook om nieuwe vriendschappen aan te gaan. De yoga oefeningen worden hand in hand aangereikt met les-onderdelen zoals dans en speelse communicatie oefeningen. De lessen zijn laagdrempelig en vereisen geen yoga ervaring.

De duo's worden ter plekke gevormd, 'singles' zijn ook van harte welkom!

Wanneer: 14/9 en 19/10

Duur: 19u30-22u

Meenemen: Handdoek en een flesje waterTibetaanse

Prijs: 25€

Voor meer info: http://www.pantra-joy.com 

  •  Sjamanistische Soundhealing met Reiki en Spirit van Beer
Makkelijk ontstressen zonder technieken te moeten leren?
Wil je eens werkelijk tot een diepe ontspanning komen?
Heb je even ruimte nodig om dichter bij jezelf te komen?
Zoek je een efficiënte en toch betaalbare manier om emotionele pijn te helen en je spirituele ontwikkeling te stimuleren?
Heb je bovendien wel eens zin om je te laten verwennen in een bad van hemelse en aardse klanken en vibraties?
 
Comfortabel liggend op een matje word je begeleid naar een reis in de droomtijd, je innerlijke werelden. Je wordt omhuld door liederen van de ziel en klanken van oerinstrumenten rond en soms op je lichaam: trom, ratel, stem, klankschalen, gong, rainstick, fluiten, didgeridoo, sansula, shruti box,…. 
De energieën en de trillingen van klanken en reiki werken in op je energielichaam. Zo kan je heel diep ontspannen, blokkades komen los en je komt in een meer harmonieuze resonantie, dichter bij je Kern. Een sjamanistische soundhealing met reiki is een echte verwenning, een geschenk aan jezelf.
 
Meer info over soundhealing: www.vanzelfnatuurlijk.be
 
Begeleiding: Maarten Van Damme, Hedwig Cammaert en An Van Huyck.
 
Wanneer: vrijdag 26/10, 20u-22u
 
Deelnameprijs: 25€
 
Meebrengen: makkelijke kledij aandoen, verder is alles voorzien.
  • Proefavond Emotioneel Lichaamswerk® : met Ilse Van de Putte

Wanneer: woensdag 26/9 van 20u tot 22.30u

Prijs: 20 euro (en gratis bij inschrijving avondreeks)

Meebrengen: makkelijke kledij waarin je vrij kan bewegen

info en inschrijvingen: www.sentire.be

  • Emotioneel Lichaamswerk® - ruimte voor jezelf en in jezelf: met Ilse Van de Putte

Deze 10-delige reeks neemt je mee in beweging en ademen naar verschillende lichaamsgebieden. Het nodigt je uit om nieuwsgierig te zijn naar lichamelijke gewaarwording, je gevoel of opkomende gedachten en ruimte te geven aan vibratie, trilling, tinteling, klank, emotie, … Thema’s als gronden en aarden, vertrouwen, grenzen, druk, vertrouwen, contact en ontmoeting komen aan bod doorheen verschillende oefeningen.  Deze reeks is een pad van persoonlijke groei om jezelf beter te leren kennen, je levensenergie weer te laten stromen, meer te mogen ontspanning of échter in het leven te staan. Het draagt ook bij om beter om te gaan met stress. Deze reeks gaat door met een vaste groep van mensen.

Wanneer: woensdagen 3/10, 10/10, 17/10, 24/10, 31/10, 7/11, 14/11, 21/11, 28/11, 5/12, van 20u tot 22.30u

Prijs: 220 euro (KMO Portefeuille mogelijk!)

Meebrengen: makkelijke kledij waarin je vrij kan bewegen

info en inschrijvingen: www.sentire.be

  •  "Tantra proefavond voor koppels en gelegenheidsduo’s die ruime ervaring hebben met Tantra”: met Rising Heart
Wanneer: di-avond  9/10 
 
  • Klank-relaxatieconcert: met Annelies van Loon en Astrid Deppe

Een uniek klank-en relaxatieconcert met Tibetaanse en Kristallen klankschalen, , verschillende fluiten, Keltische harp, stem, , gong, en allerlei ritmische en melodische instrumenten. Er zijn zowel muzikale-als klankmomenten die je in een diepere ontspanning kunnen brengen, dichtbij jezelf en je bron. Laat je heerlijk meevoeren op deze klankenstroom en kom zo thuis bij jezelf.

Wanneer: zondag 27 januari van 16u-17u30

Praktisch: breng een matje, dekentje en eventueel  een kussentje mee

Deelnameprijs: 15 euro, thee en water inbegrepen

  • Helende stem-en klankdagen : 'de kracht van het ontluiken' en 'overvloed en bedding' met Rob Engels

Is een warme uitnodiging om de kracht en de wijsheid van helend zingen te ervaren. Je kan hieraan deelnemen zonder enige voorkennis.

Iedere klankdag vormt een aanzet tot het ontsluieren van je stem.  Het is een exploratie om mindful met je stemkleur en klanken om te gaan. Een weg in je te openen die leidt naar een groter zelfvertrouwen om stem te geven aan wie jij bent. En ook …een nieuwe relatie te ontwikkelen met je lichaam als jouw klank instrument.

Je bekent kleur en je stem wordt kleurrijk. Je komt in verbinding met datgene wat zich zo graag in je wil tonen, wil laten horen.

Spelenderwijs ontspan je je lichaam en geest via beweging, ademhalingsoefeningen, stem ondersteunende yoga houdingen, klankcirkels en stilte momenten.

Jouw geschenk bij deelname is een toename van veerkracht , innerlijke rust en vreugde, vitaliteit, vrijheid ...Opgeladen wandel je weer naar buiten

Wanneer:  -Kracht van het ontluiken: 17 maart 2019

                -Overvloed en bedding: 5 mei 2019

Meer info: zie www.prayya.be bij helende stem of bel 02/759.75.72

Inschrijven vooraf verplicht: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Afdrukken E-mail

't Chaletje

                                                                              

De chalet bestaat uit een sfeervolle open ruimte van 72 m2 met een houten vloer en dakgebinte. Hij is uitermate geschikt voor het geven van cursussen en opleidingen, vergaderingen, voordrachten, teambuildingsdagen,...

Gelegen in een rustig straatje in een landelijke omgeving met het bos dichtbij maakt het mogelijk de activiteit te combineren met een mooie wandeling. In de tuin of op het terras kan bij mooi weer buiten gezeten worden.

 Voorzieningen:

-Muziekinstallatie met kabelaansluiting voor mp3 en pc

-Tafels en stoelen voor 20 personen (op aanvraag kunnen er meer voorzien worden)

-Kussens en dekentjes

-Mogelijkheid voor het maken van thee en koffie

-Waterkoker aanwezig

-Tassen en glazen aanwezig

-Gezellige houtkachel

-Parking voor een 10 tal auto's. In nabijgelegen straatjes is er voldoende mogelijkheid tot parkeren

-Bushalte, verbinding Leuven -Aarschot (310) op 5 min. loopafstand

Adres:

Kerselarenweg 15

3220 Holsbeek 

Graag meer info? Klik hier om ons te contacteren.

Afdrukken E-mail

Wie ben ik?

'Dansen geeft mij de mogelijkheid mijzelf uit te drukken, mijn lichaam te voelen, mijn speelsheid en sensualiteit te beleven, mij één te voelen en het contact via aanraking en communicatie met anderen te delen'

Ik ben Frederike Verhorst, moeder van een dochter en een zoon. Mijn zoon is geadopteerd en komt uit de Filipijnen. Door het moederschap werd ik enorm geboeid door mijn opgroeiende kinderen en heb ik vele lessen geleerd in het contact met hen. Met mijn ex-partner leef ik in een 'living apart together' systeem waardoor we op een soepele manier onze verantwoordelijkheid voor de kinderen kunnen opnemen. 

Vele jaren heb ik als kinesitherapeute gewerkt en ondanks dat ik veel terugkreeg van mijn patiënten voelde ik dat dit niet echt mijn weg was...

Dansen ontdekte ik op de dansvloer als puber. Het was een uitlaatklep, het gaf mij een gevoel van vrijheid ,van ruimte innemen en genieten van mijn lichaam te bewegen op het ritme van de muziek. Pas later na mijn studies zou dans mijn levensweg bepalen. Het begon met cursussen en opleidingen dansexpressie gevolgd door jarenlange trainingen in Hedendaagse dans. Hierin bewoog ik in mijn uitdaging, steeds zocht ik datgene op waarin ik verder wilde groeien. Vele jaren heb ik mij technisch geschoold, niet zonder frustraties. Het heeft me veel geleerd over lichaamsbewustwording en vorm, maar ook over mezelf. Met de ontdekking van de alternatieve dansvormen kwam ik weer terug in contact met datgene waar mijn hart echt voor klopte: de improvisatie en het innerlijk beleven van de dans. Ik kwam weer terug van waar ik begon, maar wel met een rugzak van vele ervaringen.

Het verlangen begon te groeien om mensen te ondersteunen in hun groeiproces, een danstherapie - danscoach en massageopleiding heeft mij hierop een antwoord kunnen geven.   

Met dans, coaching en massage wil ik mensen helpen de verbinding met hunzelf en de ander te herstellen en te verdiepen. Vanuit een veilige setting, een niet oordelende aanwezigheid zodat ieder in alle openheid op zijn ritme kan groeien, wil ik mensen inspireren naar meer bewustzijn, communicatie, genieten, expressie en creativiteit.

Opleidingen- cursussen-workshops

-Bachelor in de Kinesitherapie

-Danscoaching: coaching via dans en beweging, Utrecht bij Jaap Van Manen en Caroline Renette

-Dans en bewegingstherapie, Balans Gent

-Ayurvedische massage: Yoga & Ayurvedic Health, Internationale school voor Ayurveda in Gent

-Tantra en circlingworkshops

-Creatieve Interactie: Educatieve Academie in Antwerpen

-8-wekentraining Mindfulness, Hedwig Dujardin in Leuven

-Dansexpressie, Labandansopleiding (Rob Stuyf), Hedendaagse dans (25jaar), Contactimprovisatie, 5-ritmes, Authentic Movement

-Jarenlange yoga ervaring

-Cursussen Eutonie, Alexandermethode, Body-mind-centering, Awareness through the body

 

 

 

 

Afdrukken E-mail

inschrijven nieuwsbrief