De kunst van het verbinden op weg naar verandering

Ayurvedische massage: Abhyanga

Waarom zou je voor een Ayurvedische massage kiezen?

Als stress je leven bepaalt, je niet optimaal in je lijf voelt, lichamelijke klachten je welbevinden beïnvloeden, je energie tekort schiet, dan kan deze massage jou helpen om je levenskwaliteit te verhogen.

Maar ook als je gewoon een momentje voor jezelf wilt, even me-time. je nou echt iets hebben om dit jezelf te gunnen? Even alles vergeten, je smartphone uitzetten en van de wereld verdwijnen. Dat is trouwens heel gezond en werkt prima preventief!

Een Ayurvedische massage, Abhyanga, is in de eerste plaats een energetische massage en werkt zowel ontspannend als energiegevend. Ze werkt in op de prana, dit is levensenergie, die circuleert via de nadis . Nadis zijn energiekanalen waardoorheen de levensenergie circuleert. Vervuilde prana veroorzaakt door psychische belasting kan door een Abhyanga-massage afgevoerd worden.

Ze heeft ook een zuiverende functie, ze verwijdert toxinen uit het lichaam door in te werken op de spieren. 

Natuurlijk masseer ik op de blote huid. Ik gebruik warme biologische sesamolie en deze is uitermate geschikt voor alle huidtypes. Desgewenst doe ik er wat etherische olie bij.

Door specifieke technieken, wisselende druk, ritme en snelheid kan ik deze massage aanpassen aan jouw behoefte of aan dat wat er nodig is.  Ik richt mij tot jou en zal met volle aandacht aanwezig zijn. Op deze manier krijg jij een massage op maat met een helende zelf genezende uitwerking.

Je kan kiezen tussen een behandeling van 1,5 uur of 2 uur. Bij deze laatste worden de marmapunten van het lichaam meegenomen.. Marmapunten zijn vitale punten die zorgen voor de verbinding van lichaam, geest en ziel. Ze staan in verbinding met onderliggende weefsels. Ze nemen levensenergie op uit de kosmos. Door te werken op deze punten kunnen blokkades worden opgeheven waardoor de energie weer kan doorstromen en het lichaam zich ogenblikkelijk kan ontspannen.

Allicht heb je jezelf gedoucht en kom je in hygiënische omstandigheden. Helaas kan ik je geen douche aanbieden. Mocht je een lange rit achter de rug hebben en je je graag even verfrist, geef dan even een seintje.Dan zorg ik ervoor dat dit mogelijk is.

 

Deze massage kan je helpen bij:

 • stress
 • Slaapproblemen
 • lichamelijke en psychische spanningen
 • burn-out
 • depressie
 • niet goed in je vel voelen
 • circulatiestoornissen
 • fibromyalgie en cvs
 • rug en nekklachten
 • verouderingsprocessen
 • te weinig energie, vermoeidheid
 • stijfheid
 • emotionele vermoeidheid
 • trauma
 • gebrek aan concentratie

Misschien merk je dat je heel wat symptomen hebt uit deze lijst. Dan raad ik je aan om ook even te kijken op mijn pagina van Stress en Burn-out. Immers als je echt verandering wilt, vraagt dit om een totaalaanpak. Ik help je er graag mee verder!

Ter info:

Ayurveda is de traditionele geneeskunde van India en betekent letterlijk 'kennis van het leven'. De principes van Ayurveda kunnen ook in deze moderne tijd en in elke cultuur worden toegepast. Het doel van Ayurveda is niet enkel ziektes te genezen maar vooral ziektes te voorkomen. Hierin spelen een gezonde voeding, massages en een natuurlijke levensstijl een belangrijke rol.

 

Waar gaat het door?

Geremtestraat 6   

3220 Holsbeek

Als je de Geremtestraat inrijdt, dan blijf je de weg links volgen bij de splitsing. Het is het allerlaatste huis op de berg. Je rijdt links de oprit op . Je kan je auto onder het afdak parkeren.

 

Jouw bijdrage:

120 euro voor een massage van 1,5 u

150 euro voor een massage van 2u

Je wordt ook effectief 1,5 of 2u gemasseerd, voor en nagesprek zijn niet inbegrepen in de tijd, wat betekent dat je ongeveer een half uurtje in je tijdsbestek moet bijrekenen.

 

Maak een afspraak

 

Tags: Massage, Stress, Burn out, leuven, coaching

Afdrukken E-mailadres

Reacties van cliënten

Stil genietend van een heerlijke massage

Pure aandacht

helemaal afgestemd op wie ik ben en wat nodig is...

Zachte aanraking of diepere verbinding

Handen die spelen met mijn lichaam en mijn wezen

traag en dan weer iets sneller

glijdend doorheen de tijd die lijkt stil te staan...

Verstild, rustig en herboren stap ik vol frisse energie weer het leven in...

Dankbaar voor het wonder van verbindende aanraking...

Martine

 

Frederike haar gouden handen en warme persoonlijkheid brengen mij telkens weer naar de zevende hemel. Zij masseert met heel haar gevoel en al mijn spanningen lossen op als sneeuw voor de zon. De combinatie van de subtiele knedingen en de muziek zijn voor mij enorm rustgevend. Je bent een bijzondere dame.

Dominique

 

"Bij een massage van Frederike kun je haar handen volgen als een tocht langs je lichaam. Je leert iets over de getijden ervan. Ze geeft je de kans jezelf veilig uit handen te geven, in handen die niet te zacht zijn, waardoor je niet verdwaalt en toch nieuwe open plekken kunt vinden in het bos dat je lichaam is. Misschien kom je je eigen drempels tegen, misschien je littekens, misschien de schaamte over daar waar je lichaam hard lijkt te zijn, ook al is dat misschien wel niet zo. Soms weet je huid het al, voor de woorden. Misschien zorgen die handen er wel voor dat je jezelf mag neerleggen in jezelf."

 Jan