Centrum voor dans - coaching - massage

Ayurvedische massage: Abhyanga

Je voelt je niet optimaal in je lijf. Of stress heeft een nadelige invloed op je welbevinden. Je kampt met lichamelijke en/of psychische klachten. Of je hebt het gevoel te weinig energie te hebben. 

Je verlangt naar meer verbinding met je lichaam. Je wilt rust vinden en gedachten los kunnen laten. Je wilt ontspannen zodat je kan zakken in je lijf. Je verlangt naar meer energie zodat je leven weer kleurrijker wordt.

Of je wilt gewoon even me-time en jezelf verwennen.

Vind je je hierin terug dan kan deze massage jou helpen. Door specifieke technieken, wisselende druk, ritme en snelheid kan ik deze massage aanpassen aan jouw behoefte of aan dat wat er nodig is. Dit wordt duidelijk gemaakt door een gesprekje vooraf, maar ook tijdens de massage zal ik mij laten leiden door wat ik voel in jouw lichaam. Ik richt mij tot jou en zal met volle aandacht aanwezig zijn. Op deze manier krijg jij een massage op maat met een helende uitwerking.

Er wordt gemasseerd op de blote huid met warme biologische kruidenolie. 

Deze Abhyanga is in de eerste plaats een energetische massage. Ze werkt in op de prana= levensenergie, die circuleert via de nadis (dit zijn kanalen). Vervuilde prana veroorzaakt door psychische belasting kan door een Abhyanga-massage afgevoerd worden.

Ze heeft ook een zuiverende functie, ze verwijdert toxinen uit het lichaam door in te werken op de spieren. Daarnaast is er ook een voedend karakter door gebruik van sesamolie, uitermate geschikt bij een droge huid.

Jouw natuurlijke weerstand zal verhogen en zelfgenezende krachten worden gestimuleerd.

Je kan kiezen tussen een behandeling van 1,5 uur of 2 uur. Bij deze laatste worden de marmapunten van het lichaam meegenomen in de massage. Marmapunten zijn vitale punten die zorgen voor de verbinding van lichaam, geest en ziel. Ze staan in verbinding met onderliggende weefsels. Ze nemen levensenergie op uit de kosmos. Door te werken op deze punten kunnen blokkades worden opgeheven waardoor de energie weer kan doorstromen en het lichaam zich ogenblikkelijk kan ontspannen.

Deze massage kan je helpen bij:

 • stress
 • Slaapproblemen
 • lichamelijke en psychische spanningen
 • burn-out
 • depressie
 • niet goed in je vel voelen
 • circulatiestoornissen
 • fibromyalgie en cvs
 • rugklachten
 • verouderingsprocessen
 • te weinig energie, vermoeidheid
 • stijfheid
 • emotionele vermoeidheid
 • trauma
 • gebrek aan concentratie

 

Ter info:

Ayurveda is de traditionele geneeskunde van India en betekent letterlijk 'kennis van het leven'. De principes van Ayurveda kunnen ook in deze moderne tijd en in elke cultuur worden toegepast. Het doel van Ayurveda is niet enkel ziektes te genezen maar vooral ziektes te voorkomen. Hier spelen een gezonde voeding, massages en een natuurlijke levensstijl een belangrijke rol.

 

Waar: Geremtestraat 6   3220 Holsbeek

           Als je de Geremtestraat inrijdt, dan blijf je de weg links volgen bij de splitsing. Het is het allerlaatste huis op de berg. Je rijdt de oprit links op . Je kan auto onder het afdak parkeren.

 

Prijs: 95 euro voor een massage van 1,5 u

         120 euro voor een massage van 2u

 

 Maak een afspraak

Afdrukken E-mail

Reacties van cliënten

Stil genietend van een heerlijke massage

Pure aandacht

helemaal afgestemd op wie ik ben en wat nodig is...

Zachte aanraking of diepere verbinding

Handen die spelen met mijn lichaam en mijn wezen

traag en dan weer iets sneller

glijdend doorheen de tijd die lijkt stil te staan...

Verstild, rustig en herboren stap ik vol frisse energie weer het leven in...

Dankbaar voor het wonder van verbindende aanraking...

Martine

 

Frederike haar gouden handen en warme persoonlijkheid brengen mij telkens weer naar de zevende hemel. Zij masseert met heel haar gevoel en al mijn spanningen lossen op als sneeuw voor de zon. De combinatie van de subtiele knedingen en de muziek zijn voor mij enorm rustgevend. Je bent een bijzondere dame.

Dominique

 

"Bij een massage van Frederike kun je haar handen volgen als een tocht langs je lichaam. Je leert iets over de getijden ervan. Ze geeft je de kans jezelf veilig uit handen te geven, in handen die niet te zacht zijn, waardoor je niet verdwaalt en toch nieuwe open plekken kunt vinden in het bos dat je lichaam is. Misschien kom je je eigen drempels tegen, misschien je littekens, misschien de schaamte over daar waar je lichaam hard lijkt te zijn, ook al is dat misschien wel niet zo. Soms weet je huid het al, voor de woorden. Misschien zorgen die handen er wel voor dat je jezelf mag neerleggen in jezelf."

 Jan