Centrum voor dans - coaching - massage

Ayurvedische massage

Je voelt je niet meer zo goed in je eigen lichaam. Stress heeft een nadelige invloed op je welbevinden. Je kampt met lichamelijke en/of psychische klachten. Je hebt het gevoel te weinig energie te hebben.

Je verlangt weer in verbinding te komen met je eigen lichaam. Je wilt rust vinden en gedachten los kunnen laten. Je wilt ontspannen zodat je kan zakken in je lijf. Je verlangt naar meer energie zodat je leven weer kleurrijker wordt.

Ik richt mij op wat jij nodig hebt, dit wordt duidelijk gemaakt door een gesprekje vooraf, maar ook tijdens de massage zal ik mij laten leiden door wat ik voel in jouw lichaam. Op deze manier krijg jij een massage op maat met een helende uitwerking.

De zachte en soms diepere technieken worden met volle aandacht gegeven. Jouw natuurlijke weerstand zal verhogen en zelfgenezende krachten worden gestimuleerd.

Deze Ayurvedische massage (Abhyanga) is in de eerste plaats een energetische massage. Ze werkt in op de prana= levensenergie, die circuleert via de nadis (dit zijn kanalen). Vervuilde prana veroorzaakt door psychische belasting kan door een Abhyanga-massage afgevoerd worden.

Ze heeft ook een zuiverende functie, ze verwijdert toxinen uit het lichaam door in te werken op de spieren. Daarnaast is er ook een voedend karakter door gebruik van sesamolie, uitermate geschikt bij een droge huid.

Je kan kiezen tussen een behandeling van 1,5 uur of 2 uur. Bij deze laatste worden de marmapunten van het lichaam meegenomen in de massage. Marmapunten zijn vitale punten die zorgen voor de verbinding van lichaam, geest en ziel. Ze staan in verbinding met onderliggende weefsels. Ze nemen levensenergie op uit de kosmos. Door te werken op deze punten kunnen blokkades worden opgeheven waardoor de energie weer kan doorstromen en het lichaam zich ogenblikkelijk kan ontspannen.

Ik gebruik warme biologische kruidenolieën.

 

Deze massage kan helpen bij:

-stress

-Slaapproblemen

-Lichamelijke en psychische spanningen

-Burn-out

-depressie

-niet goed voelen in je lichaam

-circulatiestoornissen

-fibromyalgie en cvs

-rugklachten

-verouderingsprocessen

-te weinig energie, vermoeidheid

-stijfheid

-emotionele vermoeidheid

-trauma

-gebrek aan concentratie

 

Ter info:

Ayurveda is de traditionele geneeskunde van India en betekent letterlijk 'kennis van het leven'. De principes van Ayurveda kunnen ook in deze moderne tijd en in elke cultuur worden toegepast. Het doel van Ayurveda is niet enkel ziektes te genezen maar vooral ziektes te voorkomen. Hier spelen een gezonde voeding, massages en een natuurlijke levensstijl een belangrijke rol.

 

Prijs: 80 euro voor een massage van 1,5 u

         105 euro voor een massage van 2u

 

                                    Maak een afspraak

Afdrukken E-mail

Reactie van een cliënt

Frederike haar gouden handen en warme persoonlijkheid brengen mij telkens weer naar de zevende hemel. Zij masseert met al haar gevoel en al mijn spanningen lossen op als sneeuw voor de zon. De combinatie van de subtiele knedingen en de muziek zijn voor mij enorm rustgevend. Je bent een bijzondere dame.

Dominique