Centrum voor dans - coaching - massage

Contact in dans

Dansen in contact met de ander is vaak een uitdaging. Het is een zoeken en aanvoelen hoever je in de ruimte van de ander mag en kan komen. Wat laat je toe en wat laat de ander toe? Waar ligt mijn grens en waar ligt de grens van de ander? 

Verlang jij ook om dit te onderzoeken en toch stilaan uit je comfortzone te treden in alle veiligheid? Om jouw spontaniteit te vergroten in contact met de ander. Door aanwezig te zijn in het moment, je gedachten, je verwachtingen en overtuigingen los te laten, door gewoon te zijn wie je bent en te vertrouwen dat dit goed is. 

We exploreren verschillende vormen van contact, van speelsheid naar meer intimiteit, van afstand naar nabijheid. We ontwikkelen onze sensitiviteit, onze lichamelijke luistervaardigheid naar de ander toe vanuit een diep contact en vertrouwen met onszelf.
De opbouw is geleidelijk zodat je in alle veiligheid jezelf kan openstellen.
Ervaringen worden uitgewisseld zodat jouw groeiproces in contact zich verder kan verdiepen.

Na deze reeks heb je meer vertrouwen in jezelf en durf je voorbij je eigen gedachten je spontaniteit toe te laten waardoor contact met anderen vlotter zal verlopen. Je ontwikkelt lichamelijke vaardigheden waardoor je je beter in je vel en je krachtiger voelt. 

Kom je als koppel dan leer je elkaar op een andere manier kennen, je leert je afstemmen , te luisteren naar je partner. Je kan samen tot bepaalde inzichten komen die je verder helpen in je relationele groei.  En bovenal zal je samen plezier beleven!

Of je nu komt als single of als koppel, iedereen danst met elkaar vanuit een respectvolle houding.

Begeleiding: Frederike Verhorst

Wanneer: reeks van 7 zondagnamiddagen van 14u-16u. 

23/9; 7-21/10; 4-18/11; 2-16/12 

16 December wordt de reeks afgesloten met een klankrelaxatie gegeven door Annelies Van Loon. De sessie duurt dan tot 17u.

De reeks gaat door vanaf 6 deelnemers en er wordt gestreefd naar een evenwicht tussen mannen en vrouwen.

Waar: 'tChaletje in Holsbeek

Deelnameprijs: 113 euro, thee en water inbegrepen

Gelieve het bedrag na inschrijving te storten op rekeningnummer BE44 9795 8717 4145 met vermelding van Contact in dans +je naam

Voor de info over de jams: klik hier

 

 SCHRIJF JE IN

Tags: tantra, persoonlijke groei, contactdans, leuven, holsbeek, lichaamsbewustzijn, dans

Afdrukken E-mail

Reacties van deelnemers

Contactdans helpt mij om mezelf te vinden, volledig los te laten, toch steeds geaard te blijven en echt plezier te beleven in het leven. Het heeft me geleerd niet bang te zijn van uitdagingen. Het was tot hier al een zeer leerrijke, boeiende en spannende reis. Intussen is contactdans een deel van mijn leven geworden. Dansen vond ik altijd al superleuk maar door het contact krijgt de dans een extra dimensie. Het is zo genieten! Ik kan het iedereen ten zeerste aanraden. Durf het, je wordt er een beter en mooier mens van.

Karen

Dit soort dans geeft mij energie, Zo fijn om in contact met anderen te dansen en toch mezelf niet te verliezen. Ik kan me een leven zonder contactdans niet meer indenken. Zoveel warmte en verbondenheid! Een veilige plek en een superfijne ervaring.

Linda

Contactdans nodigt mij uit mezelf beter te leren kennen, om eerlijker te worden in mijn zoektocht naar wie ik ben. Het geeft mij duidelijkheid, heling en evenwicht.

Patrick

Sfeerbeelden Contact in dans