Centrum voor dans - coaching - massage

Dansen met je voornemens

Begin jij ook het nieuwe jaar met nieuwe voornemens? Voornemens over je werk, je relatie, je gezin, je vrije tijd... Of haal je eerder de voornemens uit de oude doos die daar al lang zitten te wachten om zichtbaar te worden? Of begin je er gewoon niet aan omdat het je elke keer weer tot frustratie brengt?

Vaak plaveien we de weg met goede voornemens maar lopen ze al snel dood op een onverharde weg. Daarom is het belangrijk je voornemens klein en hanteerbaar te houden. Dan kunnen ze jou ook richting geven om ergens naartoe te gaan. Het geeft je ook de kans verder te groeien op persoonlijk en professioneel vlak.

Ik nodig je dan ook graag uit op 'DANSEN MET JE VOORNEMENS'. In deze workshop gaan we zowel mediteren als dansen, schrijven en kleuren. Op die manier kan je met iets naar huis gaan zodat je gedurende het komende jaar herinnerd kan worden aan jouw haalbare voornemens.

Begeleiding: Frederike Verhorst

Wanneer: vrijdag 25 januari 20-22u30

Locatie: 'tChaletje in Holsbeek

Bijdrage: 20 euro

Gelieve het bedrag na inschrijving te storten op rekeningnummer BE44 9795 8717 4145 met vermelding van Valentijnverwendag +je naam. 

 

SCHRIJF JE IN

 

Afdrukken E-mail

Dans- klank-contactcirkels

Zit je vaak in je hoofd en voel je behoefte te ZAKKEN IN JE LIJF?

Verlang je ernaar JEZELF TE OPENEN voor wat in je zit maar misschien nog niet de weg gevonden heeft naar buiten toe?

Er is ruimte voor Stilte- SPEELSHEID- VUUR-SENSUALITEIT- UITDAGINGEN- ZACHTHEID- CREATIVITEIT....

We creëren een sacred place waarin we in veiligheid kleur geven aan datgene wat er in ons borrelt met dans, klank, massage, contact....

Deze cirkel is een 'wij' proces, er is geen klassieke begeleiding, wel wordt er gefaciliteerd en gezorgd voor muziek die ons uitnodigt naar een bepaalde energie. De stiltemomenten zullen ons uitnodigen helemaal naar binnen te gaan en te luisteren wat daar aanwezig is.

Elke keer zal deze cirkel weer andere dingen kunnen bieden, we worden uitgenodigd te voelen wat het moment biedt los van verwachtingen en voorgaande ervaringen.

Facilitator: Frederike Verhorst

Wanneer: steeds op een vrijdag om de 2 maanden van 20-22u

8/2  enkel voor vrouwen 

12/4 voor vrouwen en mannen

14/6 enkel voor vrouwen 

Locatie: 'tChaletje' (zie plannetje)

Er is een busverbinding tussen Leuven en Aarschot: 310, afstappen aan de Dutselhoek, dan is het een kleine 10 min. wandelen tot aan de chalet.

Deelnameprijs: 10 euro

Gelieve het bedrag na inschrijving te storten op rekeningnummer BE44 9795 8717 4145 met vermelding van dans en klankcirkel +datum +je naam

 

SCHRIJF JE IN

 

Afdrukken E-mail

Ontmoeting tussen contact en massage

Hou je van contact in het dansen met anderen en wil je graag ervaren hoe massage daarin een rol kan spelen en jou op een andere manier kan inspireren in je dans? 

Op verschillende manieren zullen we elkaar aanraken en waarnemen wat er in ons eigen lichaam en het lichaam van de ander gebeurt. We brengen de ander in beweging en volgen hierbij de natuurlijke flow van het lichaam. Hierdoor leer je antwoord te geven op impulsen zonder onnodige spanningen op te bouwen. Als vanzelf zal je ervaren hoe dans en massage in elkaar kunnen overvloeien.

Door de juiste afstemming met je partner te vinden, evolueer je naar een samen -dans-massage, waarin je je sensitiviteit tot ontwikkeling brengt. Je wordt als vanzelf uitgenodigd aanwezig te zijn in het moment en volledig neer te dalen in je lijf.

We doen dit in een veilige omgeving waarin er een langzame opbouw is in het contact. De kleding wordt aangehouden. Ervaring in lichaamswerk is aangeraden evenzeer een open houding om contact met anderen aan te gaan.

Je kan komen als koppel, gelegenheidsduo of single. Er wordt gewerkt met wisselende partners.

Begeleiding: Frederike Verhorst

Wanneer: 23/2/2019 van 10u-17u

Waar: 't Chaletje: zie plannetje

Er is een busverbinding tussen Leuven en Aarschot: 310, afstappen aan de Dutselhoek, dan is het een kleine 10 min. wandelen tot aan de chalet.

Deelnameprijs: 65 euro

 

Schrijf je in

Afdrukken E-mail

Contact in dans

Dansen in contact met de ander is vaak een uitdaging. Het is een zoeken en aanvoelen hoever je in de ruimte van de ander mag en kan komen. Wat laat je toe en wat laat de ander toe? Waar ligt mijn grens en waar ligt de grens van de ander? 

Verlang jij ook om dit te onderzoeken en toch stilaan uit je comfortzone te treden in alle veiligheid? Om jouw spontaniteit te vergroten in contact met de ander. Door aanwezig te zijn in het moment, je gedachten, je verwachtingen en overtuigingen los te laten, door gewoon te zijn wie je bent en te vertrouwen dat dit goed is. 

We exploreren verschillende vormen van contact, van speelsheid naar meer intimiteit, van afstand naar nabijheid. We ontwikkelen onze sensitiviteit, onze lichamelijke luistervaardigheid naar de ander toe vanuit een diep contact en vertrouwen met onszelf.
De opbouw is geleidelijk zodat je in alle veiligheid jezelf kan openstellen.
Ervaringen worden uitgewisseld zodat jouw groeiproces in contact zich verder kan verdiepen.

Na deze reeks heb je meer vertrouwen in jezelf en durf je voorbij je eigen gedachten je spontaniteit toe te laten waardoor contact met anderen vlotter zal verlopen. Je ontwikkelt lichamelijke vaardigheden waardoor je je beter in je vel en je krachtiger voelt. 

Kom je als koppel dan leer je elkaar op een andere manier kennen, je leert je afstemmen , te luisteren naar je partner. Je kan samen tot bepaalde inzichten komen die je verder helpen in je relationele groei.  En bovenal zal je samen plezier beleven!

Of je nu komt als single of als koppel, iedereen danst met elkaar vanuit een respectvolle houding.

Begeleiding: Frederike Verhorst

Wanneer: reeks van 5 zondagnamiddagen van 14u-16u. 

31/3; 21-28/4; 12-26/5

De reeks gaat door vanaf 6 deelnemers. Er wordt gestreefd naar een evenwicht tussen mannen en vrouwen.

Waar: 'tChaletje in Holsbeek

Deelnameprijs: 90 euro, thee en water inbegrepen

Gelieve het bedrag na inschrijving te storten op rekeningnummer BE44 9795 8717 4145 met vermelding van Contact in dans +je naam

Voor de info over de jams: klik hier

 

 SCHRIJF JE IN

Afdrukken E-mail

contactjams

 
Een contactjam is een ideale gelegenheid om kennis te maken en om het reeds gekende met anderen te exploreren en te verdiepen. Het is een vrij gebeuren waarin je uitgenodigd wordt een samensdans-spel op te bouwen met één of meerdere partners. Deze krijgt de kleur die je er samen aan geeft. Het groepsgebeuren zorgt voor een gezamenlijke energie van verbondenheid. De jam wordt voorafgegaan met een opwarming van ongeveer een half uur, daarna is de dans vrij. Er is ruimte om ook alleen te dansen.
 
Begeleiding: Frederike Verhorst 
 
Data:  - 1/2/2019 van 20- 23u

Waar: 'tChaletje: zie plannetje 

Bijdrage:  15 euro, thee en water inbegrepen, inschrijven via contactformulier op rekn° BE44 979587174145 met vermelding van je naam+ contactjam

 

Schrijf je in

 

Afdrukken E-mail

inschrijven nieuwsbrief