Centrum voor dans - coaching - massage

Contact in dans

Dansen in contact met de ander is vaak een uitdaging. Het is een zoeken en aanvoelen hoever je in de ruimte van de ander mag en kan komen. Wat laat je toe en wat laat de ander toe? Waar ligt mijn grens en waar ligt de grens van de ander? 

Verlang jij ook om dit te onderzoeken en toch stilaan uit je comfortzone te treden in alle veiligheid? Om jouw spontaniteit te vergroten in contact met de ander. Door aanwezig te zijn in het moment, je gedachten, je verwachtingen en overtuigingen los te laten, door gewoon te zijn wie je bent en te vertrouwen dat dit goed is. 

We exploreren verschillende vormen van contact, van speelsheid naar meer intimiteit, van afstand naar nabijheid. We ontwikkelen onze sensitiviteit, onze lichamelijke luistervaardigheid naar de ander toe vanuit een diep contact en vertrouwen met onszelf.
De opbouw is geleidelijk zodat je in alle veiligheid jezelf kan openstellen.
Ervaringen worden uitgewisseld zodat jouw groeiproces in contact zich verder kan verdiepen.

Deze korte reeks zal zich meer toespitsen om vanuit stilte en traagheid het contact op te bouwen en te leren hoe we hier steeds op kunnen terugvallen. Traagheid en stiltes geven ons richting om beter in te voelen, de ander niet kwijt te raken in de dynamiek van de beweging, te luisteren naar elkaars impulsen. Het geeft je de mogelijkheid je te leren afstemmen op de energie van de ander.

Na deze reeks heb je meer vertrouwen in jezelf en durf je voorbij je eigen gedachten je spontaniteit toe te laten waardoor contact met anderen vlotter zal verlopen. Je ontwikkelt lichamelijke vaardigheden waardoor je je beter in je vel en je krachtiger voelt. 

Kom je als koppel dan leer je elkaar op een andere manier kennen, je leert je afstemmen , te luisteren naar je partner. Je kan samen tot bepaalde inzichten komen die je verder helpen in je relationele groei.  En bovenal zal je samen plezier beleven!

Of je nu komt als single of als koppel, iedereen danst met elkaar vanuit een respectvolle houding.

Begeleiding: Frederike Verhorst

Wanneer: reeks van 5 zondagnamiddagen van 14u-16u. 

21-28/4; 12-26/5

De reeks gaat door vanaf 6 deelnemers. Er wordt gestreefd naar een evenwicht tussen mannen en vrouwen.

Waar: 'tChaletje in Holsbeek

Deelnameprijs: 90 euro, thee en water inbegrepen

Gelieve het bedrag na inschrijving te storten op rekeningnummer BE44 9795 8717 4145 met vermelding van Contact in dans +je naam

Voor de info over de jams: klik hier

 

 SCHRIJF JE IN

Afdrukken E-mail

inschrijven nieuwsbrief