Centrum voor dans - coaching - massage

Coaching-Danscoaching

Je voelt jezelf niet meer zo thuis in je eigen lichaam. Je contact met anderen loopt niet altijd vanzelf. Je hebt het vertrouwen in jezelf wat verloren. Je weet niet meer waarvoor je hart klopt en welke weg je wilt bewandelen.

Je wilt voelen wat jezelf nodig hebt. Je wilt vrijer worden in je contact naar anderen toe. Je wilt durven je grenzen kenbaar te maken en jezelf te laten zien wie dat je bent. Je verlangt jouw missie te vinden om jouw leven met passie te leven.

Mijn insteek om te coachen is dans. Dans en gesprek wisselen elkaar af om zo te evolueren naar jouw doel. Je hoeft helemaal niet te kunnen dansen om op deze manier gecoached te worden. Je wordt begeleid doorheen het proces, coach en coachee gaan samen op weg...

Danscoaching onderscheid zich van andere vormen van coaching doordat het lichaam en zijn expressiemogelijkheden in het coachingsproces betrokken worden. Dans en beweging zijn hierbij het middel tot bewustwording, ontwikkeling en verandering.

Danscoaching geeft jou de mogelijkheid om vragen waarmee je worstelt beter in te voelen, waardoor nieuwe inzichten zichtbaar worden. Voor de coach geeft dit naast het gesprek een extra dimensie, het lichaam vertelt zijn verhaal en laat dingen zien die woorden overstijgen. 

                                                                                                  

We beginnen met een gesprek en maken jouw vraag duidelijk. Hierna volgt een opwarming in dans en beweging, gevolgd door het exploreren van jouw thema doorheen de dans. Gaandeweg komen we naar een toespitsing zodat je op het einde van de sessie met een actie of inzicht naar huis kan gaan. Je wordt begeleid doorheen het proces door gerichte bewegingsopdrachten afgewisseld met gesprek door uitwisseling van ervaringen. Wat in de dans ervaren wordt, wordt achteraf gekoppeld aan het dagelijkse leven.

Je kan kiezen voor een eenmalige afspraak of een traject. Wil je eens proberen of deze benadering je ligt of denk je dat je net een extra duwtje nodig hebt om weer verder te kunnen dan kies jij beter voor een eenmalige sessie. Voel je dat je met jouw vraag een diepgaande weg wil afleggen dan is een traject voor jou een betere keuze. Samen spreken we de duur van jouw traject af en kan je genieten van een korting van 15 procent vanaf 5 opeenvolgende sessies.

Met volgende thema's kan je bij mij terecht:

CONTACT- VERBINDING- COMMUNICATIE

Met jezelf:

Je bent het contact met je lichaam verloren.

Je voelt je niet lekker in je lijf.

Het is moeilijk te voelen wat jezelf nodig hebt.

Jouw gedachten gaan met jou op de loop.

Met de ander:

In contact komen met anderen loopt niet vanzelf. 

 

ZELFVERTROUWEN

Je durft niet voor jezelf op te komen.

Je vind het moeilijk je eigen grenzen aan te geven.

Je durft geen ruimte in te nemen.

Je durft jezelf niet te laten zien.

 

JOUW MISSIE

Je bent op zoek naar jouw missie.

Waar klopt je hart voor? Wat doet jou leven?

Hoe ziet jouw kracht eruit?

Waar zit jouw passie?

 

Een coachingsessie duurt ong. 1,5 u. 

Prijs: 75 euro

Ben je werkloos, neem dan contact met mij op, dan kan ik jou een korting geven.

 

                                                                                                                             

                                                       Maak een afspraak

Afdrukken E-mail

Getuigenissen van coachees

'Ik was de essentie van mezelf verloren. Deze sessie heeft mij terug naar mijn kern gebracht, zodat ik kon voelen wat nodig voor mij was. Hierdoor was het voor mij makkelijker de juiste keuze te maken. Zelfzorg en mijn eigen ruimte innemen zijn prioritair voor mij geworden.'
 
Brigitte
 

In 2015 ben ik geveld door een burn-out. Ik leefde vanuit mijn hoofd en was totaal vervreemd van mijn lichaam. Met vallen en opstaan ging ik op ontdekkingsreis naar mijn lichaam en ziel. Ik kwam terecht bij Frederike met de vraag om via dans en beweging meer in verbinding te komen met mijn lichaam. In deze sessie kwamen emotionele spanningen los en heb ik ontdekt dat ik al heel mijn leven geblokkeerd was. Ik ging er door en ontdekte mijn vuur in de dans en dat gaf mij een fantastisch gevoel van vrijheid. 

Dominique