De kunst van het verbinden op weg naar verandering

Coaching-Danscoaching

Danscoaching? Betekent dat nu coachen om beter te leren dansen? Nee hoor, je hoeft zelfs niet te kunnen dansen. Daar gaat het niet om. Waar het om gaat is dat je naar je lijf gebracht wordt om te voelen wat daar gebeurt. Het is een vorm van coachen dat dans gebruikt in het coachingsproces. Dans omdat het lichaam dan spreekt en het lichaam zegt zoveel meer dan woorden. Het liegt niet, het laat zich zien zonder zich te verstoppen. 

Toch een beetje eng denk je nu. Dat valt weg zodra je bezig bent. Je wordt ontvangen in een veilige setting en alles is oké, helemaal oké. Je mag er zijn wie en hoe je bent. 

 

Maar hoe werkt die danscoaching?

Je komt hier naartoe met een bepaalde vraag of misschien ook niet. Misschien is die vraag nog niet helemaal duidelijk. Geen nood, daar maken we tijd voor zodat we weten waar we naartoe willen gaan. Jouw vraag situeert zich in je dagelijks leven en dat vertaalt zich naar hoe jij beweegt. Laat ik even duidelijk zijn: als jij moeite hebt met ruimte in te nemen in je dagdagelijkse leven, dan zal je hoogstwaarschijnlijk daar ook moeite mee hebben als je danst. Dus je hoeft het mij zelfs niet te vertellen, ik zie het wel. Natuurlijk gaat het verder dan dat. Want dan komt de vraag wat je nodig hebt om dat wel te kunnen. En dat is dan juist het proces dat we gaan, eerst in de dans, in het bewegen en daarna in het dagdagelijkse leven. Dus als jij tegen een concreet probleem aanloopt dan werken we vooral aan de processen die achter het probleem zitten. Stel,... je komt dikwijls in conflict met je baas, dan kunnen we het gedrag van je baas niet veranderen maar wel kijken wat er bij jou speelt in dit patroon. Dan wordt je uitgenodigd te gaan voelen wat er bij jou gebeurt en hoe je dat kan transformeren.

Kan ik met elke vraag terecht bij danscoaching? 

In principe wel omdat achter elke vraag wel een waarom zit die we kunnen vertalen. Danscoaching gaat niet jouw probleem oplossen maar wel jouw houding tav jouw probleem veranderen. Je wordt je bewust van patronen die je niet meer dienen. Het onbewuste wordt bewust en dan kan verandering optreden mits je ook actie onderneemt in je dagelijkse leven. 

 

Hoe beginnen we er aan?

We beginnen met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we wat ik voor jou kan betekenen en hoe we gaan werken. Je kan daarna kiezen voor een eenmalige afspraak of een traject. Wil je eens proberen of deze benadering je ligt of denk je dat je net een extra duwtje nodig hebt om weer verder te kunnen, dan kies jij beter voor een eenmalige sessie. Voel je dat je met jouw vraag een diepgaande weg wil afleggen dan is een traject voor jou een betere keuze. Dat hoef je nog niet direct te bepalen. Na de eerste sessie wordt wel duidelijk wat nodig is.

Bij de intake kunnen we al gelijk aan de slag gaan, alleen als jij dat wil. Misschien wil je eerst wat bijkomende informatie en alles nog even laten bezinken ,dat is helemaal oké.

Je vraag wordt eerst duidelijk gemaakt voor jou en mij. Daarna beginnen we met een opwarming om helemaal in je lijf te komen. En stilaan ontvouwt zich alles. Je wordt uitgenodigd om in beweging aan de slag te gaan met opdrachtjes die ontstaan vanuit reflectie, vanuit jouw ervaring en vanuit wat ik zie en voel. Steeds voelend of die opdracht klopt en zonder de draad te verliezen. Soms kan het zijn dat we een zijweg bewandelen en misschien wordt die zijweg wel de weg. Tot we voelen dat we de kern raken. Op dit punt integreren we het geheel en maken we de verbinding naar het dagelijkse leven en neem je een actie of een inzicht mee naar huis.

 

Waar gaat het door?

'tChaletje

Kerselarenweg 15

3220 Holsbeek

 

Jouw bijdrage

Intake: 40 euro

Sessie van 1,5u: 90 euro

 

Maak een afspraak

Afdrukken E-mailadres

Getuigenissen van coachees

 
Bij Frederike danscoaching volgen, is zoeken, en opnieuw ontdekken wat er in mij leeft.
 
Is ook nieuwe dingen tegen komen. Is een laboratoriumruimte van proberen, zoeken en voelen wat wel en wat niet werkt. 
 
Haar vragen zijn raak en helpen me om te vinden wat ik echt nodig heb. Ze is als een gids met opdrachten. Nooit oordelend, altijd helder observerend, met  opdrachten, ook om thuis te doen. Ik leer op zelf verantwoordelijkheid op te nemen thuis en om dat steeds opnieuw te voelen. 
Ik geniet en bloei open in de dans. 
 
Hadewijch 
 
'Ik was de essentie van mezelf verloren. Deze sessie heeft mij terug naar mijn kern gebracht, zodat ik kon voelen wat nodig voor mij was. Hierdoor was het voor mij makkelijker de juiste keuze te maken. Zelfzorg en mijn eigen ruimte innemen zijn prioritair voor mij geworden.'
 
Brigitte
 

In 2015 ben ik geveld door een burn-out. Ik leefde vanuit mijn hoofd en was totaal vervreemd van mijn lichaam. Met vallen en opstaan ging ik op ontdekkingsreis naar mijn lichaam en ziel. Ik kwam terecht bij Frederike met de vraag om via dans en beweging meer in verbinding te komen met mijn lichaam. In deze sessie kwamen emotionele spanningen los en heb ik ontdekt dat ik al heel mijn leven geblokkeerd was. Ik ging er door en ontdekte mijn vuur in de dans en dat gaf mij een fantastisch gevoel van vrijheid. 

Dominique