De kunst van het verbinden op weg naar verandering

Stress- en Burn-out

Je gaat voluit, je kan het leven makkelijk aan. Gewoon goed is niet goed genoeg voor jou. Liefst doe je alles zelf, dan weet je dat het in orde is. Nee zeggen is helemaal niet aan jou besteed. Dus komen ze naar jou, want op jou kunnen ze rekenen. Jouw systeem kan al die stress en gejaagdheid makkelijk aan. Je bent soms wel moe maar een burn-out...nee dat is iets wat anderen overkomt. Dit is hoe we er vaak over denken en ja we kunnen dit een tijd volhouden tot er een druppel is die de emmer doet overlopen...

Een  burn-out sluipt langzaam in je systeem en het kan zomaar gebeuren dat je ‘s morgens opstaat en het niet meer lukt …..dit is wat zovele mensen reeds hebben meegemaakt…..voor je het weet zit je er middenin…

Als je daarom last hebt van enkele van de onderstaande symptomen dan mag er een waarschuwingslampje gaan branden:

 • Aanhoudende vermoeidheid en slapeloosheid
 • Pijnlijke en stijve spieren gepaard met pijn in rug en nek                                                      
 • Eetlustproblemen 
 • Spijsverteringsstoornissen (misselijkheid, maag-en darmstoornissen)
 • Plotselinge gewichtstoename of verlies 
 • Hoofdpijn en/of duizeligheid
 • Depressieve stemming, lusteloosheid
 • Angst, nerveuse spanningen 
 • Moeite om je te kunnen concentreren            
 • Prikkelbaar of gebrek aan emotie
 • Gebrek aan motivatie                                               -
 • Geheugenstoornissen 
 • Verlies aan zelfvertrouwen                                                             -
 • Onverschillige houding
 • Gevoel van niets meer onder controle te hebben                                                           
 • Verminderd libido
 • Overmatig transpireren, klamme handen
 • Hyperventilatie                                       
 • Rustelooshied                                                                           
 • Frequente infectie
 • Oorsuizen

De verschillende hierboven beschreven klachten kunnen er op wijzen dat je teveel stress hebt, overspannen bent, tegen een burn-out aanzit of er zelfs al middenin zit. Zeker als je 3 of 4 van deze klachten tegelijk hebt. Het is natuurlijk wel zo dat al deze klachten ook een medische achtergrond kunnen hebben, dus breng eerst een bezoekje aan je huisarts.

De volgende stap kan zijn dat je hulp nodig hebt omdat je de weg naar een minder stressvol bestaan niet alleen weet te bewandelen. Je bent gemotiveerd om verandering te brengen in je levenspatroon omdat je weet dat dit de enige oplossing is. Dan neem ik je graag bij de hand om samen te kijken wat voor jou helpend kan zijn.

Wat je wil is

 • Weer zin krijgen in de dingen die je doet.
 • Je werk met enthousiasme en energie aanvatten.
 • Ontspannen en eerlijke communicatie in relatie met anderen.

 Wat kan ik je bieden

 • Een gerichte persoonlijke aanpak waarin ik mij richt op wat jij nodig hebt.
 • Begeleiding in jouw proces.
 • Een eigen aanbod vanuit mijn specialiteiten (massage, relaxatie, yoga, beweging, mindfullness, voeding, coaching).
 • Tips en tricks die je verder te helpen.
 • Gerichte doorverwijzing indien nodig.
 • En last but not least: een luisterend oor naar jouw verhaal.

 Wat is het resultaat?

 • Klachten nemen af omdat jouw stressniveau daalt.
 • Er komt meer balans in je leven, je gaat beter voelen wat je nodig hebt om op een gezonde manier te functioneren.
 • Je leert negatieve (gedrags) patronen doorbreken en vervangen door nieuwe patronen die je in een positieve spiraal brengen.
 • Je gaat steviger en zelfverzekerder functioneren op je werk en in je relaties.
 • Je relaties worden meer verbonden.

 Hoe ziet een traject er uit?

We beginnen met een intakegesprek. Aan de hand van dit gesprek kan je beslissen of je het traject instapt of niet.

Het traject bij een burn-out duurt 6 maanden. Je engageert je voor 3 maanden, daarna kan je beslissen of je de cyclus verderzet voor een volgende 3 maanden.

Het traject bij overmatige stress duurt 3 maanden. Je engageert je voor 6 weken, daarna kan je beslissen of je de cyclus verderzet voor een volgende 6 weken.

Je komt de eerste maand 1 keer/week, daarna om de 14 dagen, deze afspraken worden vooraf vastgelegd.

 

Waar gaat het door?

Geremtestraat 6

3220 Holsbeek ( Kortrijk- Dutsel)

 Jouw bijdrage 

Intakegesprek van  1,5- 2u : 70 euro

75 euro/ sessie van 1,5u,  Omdat engagement belangrijk is , vragen we per reeks te betalen. Er is mogelijkheid in schijven te betalen. 

 

 

Maak een afspraak

 

 

Afdrukken E-mail

Intimiteitscoaching

Omwille van Corona gaat de intimiteitscoaching nog niet door; Wil je meer informatie, twijfel dan niet om contact op te nemen.

 

Het leven is druk , druk en nog eens druk. Een gaatje vinden voor elkaar is niet makkelijk in de drukke agenda's die jullie samen hebben. Jullie leven een beetje naast elkaar en steeds meer zijn de raakpunten moeilijker te vinden.

De communicatie loopt wel eens spaak, vooral op vlak van intimiteit. Of het thema komt nauwelijks aan bod.

Misschien vind je je hierin terug, misschien ook niet. Wat het ook is, een dagje voor elkaar kan alleen maar heilzaam zijn voor jezelf en de relatie.

.

Je verlangen 

Elkaar ontmoeten op een gevoelige, spontane en open manier

Samen genieten van lichamelijke sensaties

Uitspreken wat je hart verlangt

Je kwetsbaar durven openstellen naar je partner

 

Wat kan je verwachten

Jullie vraag staat centraal. Samen bespreken we vooraf wat jullie aan bod willen laten komen. Ik ben er om jullie te begeleiden.

Een dag die ik helemaal voor jullie inkleed, gericht op allerlei zintuigelijke prikkels.

(Tantra) massage, meditatie, adem, contactoefeningen, dans, lichaamswerk, gesprek al naargelang jullie wensen.

Leuke opdrachtjes die je kunnen inspireren.

 

Wat is het niet

Ik ben er niet om zelf een rol mee te spelen.

Het is geen therapie. Zitten jullie in een crisis en denk je dat dit een laatste poging kan zijn om je relatie te redden, dan stuur ik je liever door naar professionele relatietherapie.

 

Waar gaat het door?

't Chaletje

Kerselarenweg 15

3220 Holsbeek

 

Jullie bijdrage

200 euro/pp. voor een hele dag van 10-18u. Thee, water en versnapering inbegrepen.

Eigen lunchpakket meenemen. 

 

Maak een afspraak

Afdrukken E-mail

Coaching-Danscoaching

Danscoaching? Betekent dat nu coachen om beter te leren dansen? Nee hoor, je hoeft zelfs niet te kunnen dansen. Daar gaat het niet om. Waar het om gaat is dat je naar je lijf gebracht wordt om te voelen wat daar gebeurt. Het is een vorm van coachen dat dans gebruikt in het coachingsproces. Dans omdat het lichaam dan spreekt en het lichaam zegt zoveel meer dan woorden. Het liegt niet, het laat zich zien zonder zich te verstoppen. 

Toch een beetje eng denk je nu. Dat valt weg zodra je bezig bent. Je wordt ontvangen in een veilige setting en alles is oké, helemaal oké. Je mag er zijn wie en hoe je bent. 

 

Maar hoe werkt die danscoaching?

Je komt hier naartoe met een bepaalde vraag of misschien ook niet. Misschien is die vraag nog niet helemaal duidelijk. Geen nood, daar maken we tijd voor zodat we weten waar we naartoe willen gaan. Jouw vraag situeert zich in je dagelijks leven en dat vertaalt zich naar hoe jij beweegt. Laat ik even duidelijk zijn: als jij moeite hebt met ruimte in te nemen in je dagdagelijkse leven, dan zal je hoogstwaarschijnlijk daar ook moeite mee hebben als je danst. Dus je hoeft het mij zelfs niet te vertellen, ik zie het wel. Natuurlijk gaat het verder dan dat. Want dan komt de vraag wat je nodig hebt om dat wel te kunnen. En dat is dan juist het proces dat we gaan, eerst in de dans, in het bewegen en daarna in het dagdagelijkse leven. Dus als jij tegen een concreet probleem aanloopt dan werken we vooral aan de processen die achter het probleem zitten. Stel,... je komt dikwijls in conflict met je baas, dan kunnen we het gedrag van je baas niet veranderen maar wel kijken wat er bij jou speelt in dit patroon. Dan wordt je uitgenodigd te gaan voelen wat er bij jou gebeurt en hoe je dat kan transformeren.

Kan ik met elke vraag terecht bij danscoaching? 

In principe wel omdat achter elke vraag wel een waarom zit die we kunnen vertalen. Danscoaching gaat niet jouw probleem oplossen maar wel jouw houding tav jouw probleem veranderen. Je wordt je bewust van patronen die je niet meer dienen. Het onbewuste wordt bewust en dan kan verandering optreden mits je ook actie onderneemt in je dagelijkse leven. 

 

Hoe beginnen we er aan?

We beginnen met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we wat ik voor jou kan betekenen en hoe we gaan werken. Je kan daarna kiezen voor een eenmalige afspraak of een traject. Wil je eens proberen of deze benadering je ligt of denk je dat je net een extra duwtje nodig hebt om weer verder te kunnen, dan kies jij beter voor een eenmalige sessie. Voel je dat je met jouw vraag een diepgaande weg wil afleggen dan is een traject voor jou een betere keuze. Dat hoef je nog niet direct te bepalen. Na de eerste sessie wordt wel duidelijk wat nodig is.

Bij de intake kunnen we al gelijk aan de slag gaan, alleen als jij dat wil. Misschien wil je eerst wat bijkomende informatie en alles nog even laten bezinken ,dat is helemaal oké.

Je vraag wordt eerst duidelijk gemaakt voor jou en mij. Daarna beginnen we met een opwarming om helemaal in je lijf te komen. En stilaan ontvouwt zich alles. Je wordt uitgenodigd om in beweging aan de slag te gaan met opdrachtjes die ontstaan vanuit reflectie, vanuit jouw ervaring en vanuit wat ik zie en voel. Steeds voelend of die opdracht klopt en zonder de draad te verliezen. Soms kan het zijn dat we een zijweg bewandelen en misschien wordt die zijweg wel de weg. Tot we voelen dat we de kern raken. Op dit punt integreren we het geheel en maken we de verbinding naar het dagelijkse leven en neem je een actie of een inzicht mee naar huis.

 

Waar gaat het door?

'tChaletje

Kerselarenweg 15

3220 Holsbeek

 

Jouw bijdrage

Intake: 40 euro

Intake+ sessie van ongeveer 1,5 u : 90 euro

sessie van 1,5u: 70 euro

 

Maak een afspraak

Afdrukken E-mail

inschrijven nieuwsbrief